18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

21.03.2024 24

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle okulumuzda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Günün anlam ve önemi Sınıf Öğretmenimiz Keziban Nur ŞİMŞEK tarafından öğrencilerimize anlatıldı. "Çanakkale, milletimizin varoluş mücadelesidir.  Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı'nda askerlerimizin, dünyayı hayrete düşüren kahramanlık destanıdır. Bir düğüne gider gibi kurşunlara atılan kahraman askerimizin destanıdır. İnanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymadaki Mehmetçiğin üstün başarısını gösteren bir mücadeledir Çanakkale. Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Şehitlerimiz minnetle ve saygıyla anıldı.

21-03-202421-03-202421-03-202421-03-2024